Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Požari na Pelješcu i Korčuli i dalje aktivni, na Ponikvi vatru gase kanaderi

23/07/2015

Sva tri požarišta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – dva na Pelješcu i jedan na Korčuli su i dalje aktivna, rekao je u četvrtak ujutro glasnogovornik županijskoga Stožera za zaštitu i spašavanje Goran Cvjetinović.

Na Pelješcu na predjelu Ponikava požar gase tri kanadera, a gori i prema Janjini, te i dalje na području Smokvice na Korčuli, kaže Cvjetinović dodavši kako sinoćnja kiša nije puno pomogla vatrogascima.

”Kiša nam nažalost u srijedu navečer nije puno pomogla, nadali smo se da hoće. Plamen se proširio prema predjelu Dančanje i Brijesta”, rekao je, napomenivši kako se vatrogasci nadaju da jutros neće biti vjetra.

”Na Korčuli je požar aktivan u Smokvici. Kod mjesta Brna je vatra bila došla na stotinjak metara od kuća. Stambeni objekti zasada na sreću nisu nigdje u neposrednoj opasnosti iako vatra na pojedinim dijelovima ide prema naseljima. Tu se posvećuje najviše pozornosti”, rekao je Cvjetinović.

Sinoć oko 23,30 sati na Pelješcu je nakratko pala kiša, koja je malo pomogla vatrogascima u kontroliranju širenja požara i zgarišta, no od udara groma planula su dva požara, jedan na otoku Šipanu, a drugi između mjesta Slano i Slađenovići. Brzom reakcijom oba su ugašena, a opožarena površina je minimalna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.