Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poziv na linč Vučićeve zamjenice: “Ministarka veruje da su Srbi silovali decu”

zorana mihajlovic 1

Zorana Mihajlović zamjenica, i kako je srbijanski mediji oslovljavaju “desna ruka” srpskog premijera Aleksandra Vučića, podržala je rezoluciju o Srebrenici koja će se naći 7. jula pred Savjetom bezbjednosti UN-a.

[pull_quote_right]Na društvenim mrežama pojavile su se čak i prijetnje smrću ministrici[/pull_quote_right]

Tokom sjednice Vlade Srbije na kojoj se raspravljalo o tome kako da se Srbija postavi u Ujedinjenim nacijama kada je u pitanju rezolucija o Srebrenici, koju je pripemila Velika Britanija, Mihajlovićeva je glasala ZA podršku rezoluciji, i vrlo brzo se našla na udaru srbijanskih medija. Iako je ta tačka dnevnog reda bila pod oznakom “državna tajna”, u medije je procurila informacija o tome kako je ko od ministara glasao.

“Ne želim to da komentiram dok se taj status (državna tajna) ne skloni”, poručila je Mihajlovićeva.

Na društvenim mrežama pojavile su se čak i prijetnje smrću ministrici, a na Facebooku su se mogli pročitati i postovi tipa; “Bolje vešticu spaliti”, “Ja nisam da se smeni, ja sam da se strelja odma”…

Srbijanski tabloidi su prvi krenuli u javni linč Mihajlovićeve, a jedan od naslova u istim bio je “Ministarka veruje da su Srbi silovali decu”?!

jadranka-joksimovic

Jadranka Joksimović

Pored Zorane Mihajlović na sjednici Vlade Srbije protiv rezolucije o Srebrenici nije bila ni ministarka Jadranka Joksimović. Udar na nju tamošnji tabloidi počeli su lažnom informacijom da je ona “prvo podržala rezoluciju, a potom povukla svoju podršku”.

“Veoma držim do svog mišljenja i uvijek ga iznosim bez dvoumljenja. Tačno je samo to da sam glasala suzdržano”, poručila je ministarka Joksimović.