Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

terorizam

Poznat identitet trojice od četvorice ubijenih srpskih napadača na Kosovu

teroristi kosovo
Foto: X
Igor Milenković, Bojan Mijailović i Stefan Nedeljković

Napomenuto je da su tokom pretresa samostana koji su teroristi zauzeli pronađeni dokumenti Milana Radoičića, poznatog kriminalca sa američke crne liste

U selu Banjska na sjeveru Kosova, koje je od jučer pod blokadom, noć je protekla mirno a policijska operacija je i dalje u toku jer se detaljno provodi očevid u cijelom selu, kazao je zamjenik zapovjednika Kosovske policije za regiju Sjever Veton Ellsani.

“Policija još uvijek nije završila svoj posao, ne zna se kada će, možda danas tokom dana”, rekao je prištinskim medijima Ellsani.

Dvojica Srba osumnjičenih za terorizam privedena su danas u Osnovni sud u Prištini, gdje će se održati ročište za napad na kosovsku policiju u Banjskoj.

“Saslušanje druge dvojice osumnjičenih za teroristički napad u Banjskoj i Zvečanima bit će održano danas”, potvrdila je glasnogovornica Osnovnog suda u Prištini Mirlinda Gashi, prenose Reporteri.net.

Tužiteljstvo Kosova potvrdilo je u ponedjeljak, dan nakon sukoba kosovskih Srba i policije u kojima je ubijen jedan policajac i trojica napadača, da je na sjeveru nađeno tijelo još jedne osobe za koju se sumnja da je sudjelovala u napadima.

Prema riječima tužitelja Naima Abazija, tako su na temelju dosadašnjih saznanja tokom akcije ubijena četiri napadača.

Poznati identiteti ubijenih napadača

Potvrđeni su identiteti trojice od četvorice terorista koji su izvršili napad. Radi se o Igoru Milenkoviću i Bojanu Mijailoviću iz Leposavića i Stefanu Nedeljkoviću iz Zvečana.

Milenković je bio otac dvoje djece i da je radio kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica. Međutim, još nema dostupnih informacija o tome čime su se bavili Mijailović i Nedeljković.

Napomenuto je da su tokom pretresa samostana koji su teroristi zauzeli pronađeni dokumenti Milana Radoičića, poznatog kriminalca sa američke crne liste.

Napad na policiju Kosova rezultirao je smrću jednog kosovskog policajca i ranjavanjem dvojice drugih. Napadači su napadnuti nakon što su kosovske policijske snage uočile blokadu ceste. U razmjeni vatre, četiri napadača su ubijena.

Premijer Kosova Albin Kurti ranije je saopćio da je pronađena ogromna količina vojnog naoružanja kojim su planirali napade na kosovske institucije.