Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

michael bloomberg

Poznati američki milijarder ulaže 100 miliona dolara za Bidena

biden

Ovaj bivši gradonačelnik New Yorka donio je ovu odluku prošle sedmice nakon izvještaja da Trump razmatra da potroši svojih ličnih 100 miliona dolara na Floridi

Milijarder Michael Bloomberg, koji je uložio stotine miliona dolara u svoju predsjedničku kampanju kao demokrata 2020. godine prije nego se povukao, planira da da najmanje 100 miliona dolara kao pomoć Joseph Biden u borbi protiv predsjednika republikanca Donalda Trumpa na Floridi, piše Washington Post..

Ovaj bivši gradonačelnik New Yorka donio je ovu odluku prošle sedmice nakon izvještaja da Trump razmatra da potroši svojih ličnih 100 miliona dolara na Floridi.

Trump je prošle sedmice rekao novinarima da je spreman da na Floridu uloži i vlastiti novac ako treba.

Trumpov izborni štab i Republikanska nacionalna komisija saopštili su ranije da su zajedno prikupili 210 miliona dolara u augustu, što je daleko manje od sume koju je prikupio Biden – 364,5 miliona dolara.

Prema istraživanjima javnog mnjenja na Floridi, oba kandidata imaju priličnu podršku, pa je Bloomberg smatrao da je potrebno obratiti pažnju na ovu državu, piše list.

“Michael Bloomberg posvećen je tome da porazi Trumpa i to će se dogoditi u određenim državama”, rekao je Bloombergov savjetnik Kevin Sheekey. On je dodao da će uloženi novac značiti da će demokrate i Biden moći još više da ulože u druge ključne države kao što su Pensilvanija, što će biti od ključne važnosti za pobjedu Bidena.

Florida je jedna od najvećih “nagrada” na izborima, vjerovatno, najskuplja u smislu predizborne kampanje.