Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznato je od čega je na Braču preminuo sin slavnog odbojkaša

porodica milinkovic
FOTO: Index

Majka trinaestogodišnjeg dječaka stradalog na Braču dobila je danas nalaz obdukcije.

“Moj Luka je, tvrde liječnici, imao izljev krvi u mozak. Zbog toga je izgubio svijest i potonuo. On se rodio na otoku, plivao je od druge godine – u Dunavu, u okeanu, moru… Aktivni je sportista, stalno je vrijeme provodio na košu, biciklu… Svakog mjeseca je imao redovne preglede. Zašto on? Ne mogu vjerovati da mog djeteta nema”, kazala je očajna majka malenog Luke za Večernje novosti.

“Mi smo bili na dječjoj plaži. Sjedili smo, gledali u malu djecu. Luka je s prijateljima iz razreda otišao na kajak. Javio mi se kao i uvijek. Inače, sam ide u školu, sam ide na Štrand”, priča u suzama majka Jelena.

“To je mirno more, uvala”, očajna je Jelena. “Sada moramo čekati zbog procedure iz ambasade. Ne idem kući bez njega, bez mog djeteta”, kaže.

Na Braču se utopio dječak iz Srbije, sin jednog od najboljih odbojkaša svijeta

Lukin otac Marcos Milinković živi u Argentini, gdje mu je i javljeno za tragediju, pa je odmah krenuo u Hrvatsku. Vijest o nesreći poput bombe je odjeknula i šokirala sve koji su poznavali mladog sportiste. U njegovu klubu i Osnovnoj školi “Vasa Stajić” koju je pohađao još ne mogu vjerovati da je Luka, izuzetno spretan, visok i jak, kako ga opisuju, preminuo.