Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u srbiji

Poznato na koji način su otkrivene ubice djevojčice Danke Ilić

danka potraga pf
Foto: Pixsell/Društvene mreže

Jake policijske snage se trenutno nalaze na deponiji, te su na tom području svi prilazi blokirani

Srbijanska policija uhapsila je dvije osobe koje se sumnjiče da su ubile dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na posebnoj sjednici Vlade Srbije.

“Imamo loše vesti za dijete iz Bora, Danka Ilić je ubijena. Policija je uhitila dvije osobe koje su izvršile ubojstvo Danke i, koliko sam shvatio, priznali su djelo obojica”, rekao je Vučić, javila je Radiotelevizija Srbije.

Nestanak Danke Ilić prijavljen je prije deset dana i otada je trajala intenzivna potraga za djevojčicom.

Kako je potvrđeno, kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

“S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ‘Starobanjskom putu’ kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta”, kazao je izvor blizak istrazi.

MUP Srbije: Priznali su ubistvo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provjera svih tragova i informacija uhapsili su S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić, saopštio je MUP Srbije.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za tijelom, navodi se u saopštenju.

Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost, ističe se.

Kako su otkriveni?

Prije nekoliko dana u javnosti je prikazan video automobila koji žurno prolazi pored kuće u kojoj je nestala Danka. Radi se o vozilu marke Fiat.

Forenzičari iz Srbije u automobilu su pronašli tragove krvi ali nije poznato da li se radi baš o modelu koji je snimljen. Ti su tragovi doveli do priznanja ubistva. Kako saznaje “Blic” u službenom vozilu Vodovoda su pronađeni tragovi krvi, nakon čega je urađena DNK analiza i potvrđen identitet nestale Danke Ilić.

“Po planu rada preduzeća, bilo je poznato ko je vozio automobil u kritično vrijeme, provjerom baznih stanica, to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah priznali ubistvo”, kaže izvor “Blica”.

Trenutno su policajci na deponiji u blizini mjesta gdje je Danka nestala. Pretpostavlja se da je tamo njeno tijelo.

Jake policijske snage se trenutno nalaze na deponiji, te su na tom području svi prilazi blokirani.

Uhapšene osobe priznale su zločin, sada policiju vode na mjesto gdje je Danka ukopana.