Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

užasan epilog

Danku Ilić udarili s autom, pa njeno tijelo bacili na deponiju!

danka ilic
Foto: Društvene mreže
Danka Ilić

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag

Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora (Srbija), nažalost, dobila je tragičan epilog. Najcrnje slutnje porodice i javnosti su se obistinile, a jutros su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su automobilom usmrtili djevojčicu, a potom njeno tijelo bacili na divlju deponiju uz ”Starobanjski put” kod Bora. Kako je potvrđeno za ATV kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

Policija pregledom automobila pronašla krv

Policija je pregledom velikog broja automobila u potrazi za nestalom djevojčicom našla krv koja je uzeta na DNK-a analizu.

“S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta”, kazao je izvor blizak istrazi, prenosi beogradski Blic.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

“S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usljed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je”, navodi izvor iz istrage.

Vučić: Vode ih do mjesta gdje su bacili tijelo

Oglasio se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je potvrdio da su “dvojica priznala ubistvo djevojčice Danke Ilić i da su uhapšeni“.

deponija danka ilic
FOTO: Screenshot
Deponija na kojoj su ostavili tijelo nesretne djevojčice

“Sad ih vode do mjesta gdje su ostavili tijelo”, objasnio je Vučić.

Policijske ekipe blokirale su prilaz deponiji gde je, kako se sumnja, bačeno tijelo dvogodišnje Danke Ilić za kojom je cijela Evropa tragala proteklih dana.

Danka Ilić nestala 26. marta

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.