Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Praljak svu imovinu prebacio na sina i tvrdio da nema baš ništa!

praljak

Poslovno carstvo obitelji Slobodana Praljka, kojeg Haaški sud traži da u roku od 90 dana podmiri troškove odbrane u visini od 3,3 miliona eura jer su procijenili da je težak više od 6,5 miliona eura, prostire se na 13 hiljada kvadratnih metara!

Na zagrebačkoj Radničkoj cesti Praljkovi posjeduju dvije poslovne zgrade, hotel, garažu, podzemnu garažu, restoran. Taj njegov poslovni kompleks zove se Centar 2000.

Carstvo je podigla Praljkova kompanija Oktavijan, koja je samo lani ostvarila prihode od 2,9 miliona eura. To nije jedina kompanija u njihovom vlasništvu, imaju ih još nekoliko. I porodična kuća na Kraljevcu prostire se na nekoliko stotina kvadratnih metara, a i kuća do njihove bila je nekad u njihovom vlasništvu. Praljak je imao i stan u Ilici 109, koji mu je dodijelilo Ministarstvo odbrane, ali njega je, kaže njegov prijatelj, prodao uoči suđenja. Posjeduje i brod, ali njegov prijatelj, koji je želio ostati anoniman, kaže da ne zna ni marku, ni model, ali poznato mu je da se radi o starom brodu koji je sam uredio.

Praljak, a i njegova supruga primaju u Hrvatskoj penzije, dok general još posjeduje bankovne račune u Hrvatskoj i Njemačkoj te preduzeća i nekretnine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.