Pred svojom djecom silovao djevojčicu od 18 mjeseci

dijete bolnica333
Ilustracija

Otac (33) optužen je da je pred svojom djecom u porodičnom domu silovao djevojčicu od 18 mjeseci, inače kćerku prvih komšija.

Djevojčica se došla igrati s njegovom djecom od dvije i četiri godine, a krvavu i u bolovima ju je ispred kuće pronašla njena majka.

Optuženiku za ovaj grozan zločin prijeti doživotni zatvor.

Nakon operacije u bolnici u New Delhiju djevojčica je u stabilnom stanju, a posjetila ju je i Swati Maliwal, predsjednica Komisije za žene u Delhiju.

– Jadno dijete ne može ni pričati, samo leži, rekla je Maliwal.

Na svom Twitter profilu napisala je:

“Idem upoznati jednoipolgodišnju preživjelu žrtvu silovanja. Ne mogu opisati kako se osjećam. Ona je prošla kroz toliko boli. Kako ću odgovoriti na njena tiha pitanja?”.

Samo dan ranije, crne statistike silovanja potvrdio je i slučaj 19-godišnjakinje koju su brutalno tukla, grupno silovala i opljačkala četvorica muškaraca.

Da stvar bude gora, u tri policijske stanice u kojima je prijavila slučaj nigdje joj nisu vjerovali, makar joj oba roditelja rade u policiji. Zaposlenik koji je uporno odbijao prihvatiti njenu tužbu ipak je smijenjen i slučaj se počeo istraživati.

Otprilike 11.000 djece godišnje žrtva su seksualnog nasilja u Indiji, a oko troje djece je silovano samo u Delhiju svakodnevno.