Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predao se saradnik Darka Šarića

dejan-sekularac-i-goran-sokovic

Dugogodišnji bjegunac Bjelopoljac Dejan Šekularac (35) za kojim je tragao Interpol zbog sumnje da je u suradnji s Darkom Šarićem švercovao ogromne količinu narkotika iz Južne Amerike, predao se crnogorskoj policiji, javlja Tanjug.

Za Šekularcem je potjernicu raspisao Interpol Argentine i on će vjerovatno danas biti izveden pred istražnog sudiju koji će mu odrediti ekstradicijski pritvor, navode crnogorski mediji.

Inače, Šekularac se predao jučer, a u bijegu je od oktobra 2010. samo nekoliko dana prije nego je Crna Gora potpisala sporazum o izručenjima sa Srbijom.

On je bio uhapšen 5. februara 2010. na temelju Interpolove potjernice Srbije, zajedno s Goranom Sokovićem, pod sumnjom da su obojica kao članovi narko-klana Darka Šarića sudjelovali u švercu 2,7 tona kokaina iz Urugvaja.

Sumnja se da je Šekularac bio zadužen za organiziranje i kontrolu prijevoza narkotika, a da je Soković, zajedno sa Šarićem jedan od dvojice glavnih vođa narko-kartela koji je razvio jake ogranke u Crnoj Gori i Srbiji.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije Viši sud u Podgorici obojicu je pustio na slobodu po nalogu Vrhovnog tužiteljstva Crne Gore, jer je Specijalni sud u Srbiji odbio protiv njih dostavi dokaze.

Tužitelj Miljko Radisavljević tada je izjavio da bi dostavljanje dokaza u tadašnjoj fazi istrage tužilaštvu Crne Gore protiv Sokovića i Šekularca moglo ozbiljno ugroziti istragu koja se protiv Šarića vodi u Srbiji.