Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednički izbori u Crnoj Gori: Đukanović ubjedljivo vodi

djukanovic

Građani Crne Gore glasali su danas na predsjedničkim izborima.

Birališta su zatvorena u 20.00 sati i čekaju se prvi rezultati o konačnoj izlaznosti. Prema projekcijama, prvi presjek stanja kada je u pitanju broj osvojenih glasova bit će napravljen oko 21.00 sat, javlja agencija Anadolija.

Kako javljaju podgoričke vijesti, na osnovu 65 posto obrađenog uzorka rezultati CDT su sljedeći: Marko Milačić – 2.4% Mladen Bojanić – 32.5% Hazbija Kalač – 1.3% Vasilije Miličković – 0.3% Dobrilo Dedeić – 0.4% Draginja Vuksanović – 7.4% Milo Đukanović – 55.7%. Đukanović je danas prilikom glasanja poručio kako je uvjeren da neće biti drugog kruga.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović poželio je svom nasljedniku da u njegovom mandatu Crna Gora uđe u Evropsku uniju.

On je kazao, poslije glasanja u Podgorici, da je posebno zadovoljan što je danas glasao posljednji put u svojstvu predsjednika Crne Gore.

„Želim da iskažem zadovoljstvo da je u mom mandatu Crna Gora obnovila državnost i ušla u NATO i predstavljala partnera EU. Želim mom nasljedniku da Crna Gora u njegovom mandatu uđe u EU i da ostvari sve ono što je obećavao i što je projekcija njegovog državnog djelovanja”, kazao je Vujanović.

Na predsjedničkim izborima učestvovalo je sedam kandidata.

Glasačko pravo u Crnoj Gori ima 532.599 građana. Ukupno je bilo otvoreno 1.214 biračkih mjesta.

Do 19.00 sati, prema podacima iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) glasalo je 58,6 posto birača.