Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tanja gatarić

Predstavnici RS tokom privatnih sastanaka molili Escobara da im SAD ne uvodi nove sankcije

cvijanovic stevandic dodik viskovic vrh rs
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Gatarić je podsjetila kako Escobar nije rekao hoće li biti uskoro novih sankcija, ali je dodao da su se one do sada pokazale vrlo efikasnim

O obraćanju Gabriela Escobara pred članovima Pododbora za evropska pitanja u Odboru za vanjske poslove Zastupničkog doma Kongresa SAD-a za Dnevnik 3 Federalne TV je govorila Tanja Gatarić, novinarka Glasa Amerike.

Escobarove izjave nisu mnogo različite u odnosu na ono što smo čuli ranijih mjeseci, kazala je Gatarić, ali je istaknula da je u svom odgovoru zastupnici iz Missourija otkriva šta je moguće u narednom periodu:

„Ojačane vojne snage EUFOR-a, puna podrška Washingtona visokom predstavniku Christianu Schmidtu i Bonskim ovlastima, koordinacija s partnerima iz EU-a da se onemoguće donacije i krediti RS-u i nastavak sankcija“.

Gatarić je podsjetila kako Escobar nije rekao hoće li biti uskoro novih sankcija, ali je dodao da su se one do sada pokazale vrlo efikasnim, pa se može zaključiti da se pripremaju nove.

Dodala je i kako je Escobar istakao kako mu je tokom privatnih sastanaka sa predstavnicima RS nekoliko puta rečeno – molim vas, nemojte nam postavljati nove sankcije.

Pogledajte šta je sve rekla Gatarić za FTV…

O obraćanju Gabriela Escobara pred članovima Pododbora za evropska pitanja u Odboru za vanjske poslove Zastupničkog doma…

Posted by federalna.ba on Tuesday, July 18, 2023