Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duško Marković

Premijer Crne Gore uputio Amfilohiju “posljednje upozorenje”

dusko markovic

Premijer je pozvao građane na strpljenje. On je dodao da je Crna Gora europska država XXI stoljeća i poručio da tu neće biti nikakvog sukoba

Premijer Crne Gore Duško Marković uputio je mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, kako je kazao, posljednje upozorenje da ne potiče nerede.

-Pozivam sveštenstvo SPC da ne pozivaju vjernike na pružanje otpora vlastima jer se iz crkava izlazi na ulice i napada policija. Poziv za dijalog je otvoren, a mitropolitu savjetujem da ne potiče nezadovoljstvo i nerede. Ovo je posljednja opomena. CG neće dozvoliti izazivanje nereda – kazao je premijer Crne Gore.

Premijer je pozvao građane na strpljenje. On je dodao da je Crna Gora europska država XXI stoljeća i poručio da tu neće biti nikakvog sukoba, prenijela je Radio i Televizija Crne Gore.

-Ovdje nije nikome tijesno: ni Srbima, ni Crnogorcima ni Albancima, ni Muslimanima – Bošnjacima, ni Hrvatima niti bilo kome drugom. CG je dom za sve. Ali u Crnoj Gori će se poštovati crnogorski zakoni, a ne nečiji drugi – istaknuo je Marković te poručio građanima da se ne brinu za svoju sigurnost.