Globus

potvrđeno iz vlade

Premijerka Brnabić prva će u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa

23/12/2020

U nacionalnom Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" cjepivo će primiti i dvoje članova Kriznog štaba - ministrica za rad, zapošljavanje i socijalnu skrb, te epidemiolog Predrag Kon

Srbijanska premijerka Ana Brnabić prva je osoba u Srbiji koja će primiti vakcinu protiv koronavirusa, saopćila je u srijedu tamošnja vlada.

U nacionalnom Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” cjepivo će primiti i dvoje članova Kriznog štaba – ministrica za rad, zapošljavanje i socijalnu skrb, te epidemiolog Predrag Kon.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u srijedu ujutro da od četvrtka počinje Pfizerovom vakcinom i da su na popisu prioriteta prvo domovi za starije, ali će prvo cjepivo primiti “netko iz vlasti”, kao dokaz valjanosti cjepiva.

“Hoću li to biti ja, Ana Brnabić ili Darija Kisić Tepavčević, vidjet ćemo”, rekao je Vučić novinarima.

Državni sekretar Ministarstva zdravstva Mirsad Đerlek u utorak je, potvrdivši da je u Srbiju stigao prvi kontingent s 4875 doza Pfizerova cjepiva, najavio da će predstavnici Agencije za lijekove i medicinska sredstva do kraja sedmice dati dozvolu za početak imunizacije tim cjepivom, a da cijepljenje počinje narednog tjedna, prenosi Hina.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.