tursko prvenstvo

Fenerbahče pobijedio Basaksehir: Višća se vratio na teren nakon povrede

Basaksehir je posljednjih 20-ak minuta meča igrao sa dva igrača manje pa ni ulazak oporavljenog Višće nije mogao pomoći pred naletima Fenerbahčea

U izuzetno uzbudljivom istanbulskom derbiju fudbaleri Fenerbahčea savladali su aktuelnog turskog prvaka Medipol Basaksehira, a Edin Višća se vratio na teren nakon oporavka od povrede, javlja Anadolu Agency (AA).

U 14. kolu turske Super lige na stadionu “Ulker“. jedan od najtrofejnijih turskih klubova Fenerbahce savladao je rezultatom 4:1 ekipu Basaksehira.

Gradski derbi je bolje otvorio tim aktuelnog turskog prvaka Basaksehira i poveo već u šestoj minuti golom Mahmuta Tekdemira.

Fenerbahče je potom preuzeo inicijativu i u samoj završnici prvog poluvremena stigao do izjednačenja golom Nazima Sangare.

Domaći tim je bio dominantan u drugom dijelu meča i došao do visoke pobjede golovima Marsela Tisseranda, Luiza Gustava i Merta Yandasa.

Basaksehir je posljednjih 20-ak minuta meča igrao s dva igrača manje zbog dvostrukih žutih kartona koje su dobili Rafael i Irfan Kahveci.

Treba reći da je meč sa klupe počeo bosanskohercegovački reprezentativac i kapiten Basaksehira Edin Višća koji se proteklih sedmica oporavljao od povrede koju je zadobio početkom mjeseca u meču Lige prvaka protiv Leipziga.

Višća je ušao u igru u 64. minuti, ali nije mogao mnogo pomoći desetkovanom timu Basaksehira.

Fenerbahče se trenutno nalazi na trećem mjestu na tabeli Super lige s bodom manje od lidera na tabeli Alanyaspora, a Basaksehir je 14. s 15 sakupljenih bodova.