Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši muftija

Preminuo Muamer Zukorlić

muamer zukorlic – pixsell

Zukorlić je preminuo u 51. godini

Akademik Muamer ef. Zukorlić, poslanik u Stranke pravde i pomirenja u Narodnoj skupštini Srbije, bivši predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, preminuo je u subotu u 51. godini, objavljeno je na stranici Islamske zajednice u Srbiji, a prenosi Anadolu Agency (AA).

“Danas, Allahovom odredbom, na bolji svijet u Novom Pazaru preselio je velikan našeg vremena, naš lider, učitelj, vođa, otac, brat, prijatelj i svjetlo Allahove milost ovog vremena na dunjaluku akademik muftija Muamer-ef. Zukorlić. O ulozi dostignućima znanim i neznanim dobročinstvima i zadužbinama koje je ostavio u amanet ovom narodu znat će tek generacije koje dolaze. Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo”, navodi se na stranici Islamske zajednice u Srbiji.

Zukorlić je rođen 15. februara 1970. godine u Orlju pokraj Tutina. Dugo vremena je bio vodeći vjerski autoritet u Sandžaku. Prije dvije godine bio je i kandidat za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kada je na izborima izgubio od Huseina efendije Kavazovića.

Jedan je od osnivača Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti.

Posljednjih godina počeo se baviti i politikom, a smrt ga je zadesila u vrijeme dok je bio zastupnik SSP-a u Skupštini Srbije.