Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Pretučeni mladić: “Počastili su me i kasnije tražili novac. Prošao sam pravu torturu

f_8605319_1024

Žrtva kaštelanskih nasilnika čije je brutalno i neljudsko ponašanje zgrozilo čitavu Hrvatsku, ali i region progovorio je danas za Slobodnu Dalmaciju

– Ok sam sad. Bio sam danas na razgovoru u policiji. Malo sam bolje – kazala je Slobodnoj Dalmaciji na početku razgovora žrtva kaštelanskih nasilnika čije je brutalno i neljudsko ponašanje zgrozilo čitavu Hrvatsku, ali i region.

Što se zapravo događalo i zašto je krenulo reketarenje naš sugovornik SD kaže:

– Trebao sam na Veliku Gospu ići s njima u Sinj i ja nisam imao novce, nisam ih nikako uspio nabaviti. Oni su mi kazali da nema potrebe, da će me oni častiti. I na tome je ostalo.

Častili su me i poslije toga ništa. Nisu spominjali nikakve novce – veli sugovornik.

Prije nekoliko dana prvi put su spomenuli dug od dvije tisuće kuna i onda se jučer dogodilo to što se dogodilo – prepričava nam.

Kaže da je prošao pravu torturu, ali sada kada je sve na policiji nekako mu je lakše, otkriva nam.

U razgovoru s njegovim ocem se doznaje da je njeov sin ipak malo prestrašen i uznemiren ali nada se da će sve doći na svoje.

– Nije on lud, kako neki kažu, samo je malo drugačiji – ističe njegov otac.

U obiteljski dom mladić se inače vratio u studenom prošle godine, prije toga bio je štićenik Doma ‘Miljenko i Dobrila’ u Kaštelima, pojasnio nam je njegov otac.

Iz splitske policije, podsjetimo, su izvijestili da su uhitili dvojicu muškaraca koje dovode u vezu sa brutalnim premlaćivanjem i fizičkim zlostavljanjem u Kaštelima. Kriminalističko istraživanje u večernjim satima još uvijek traje.

https://www.facebook.com/HRTvijesti/videos/256009405399282/

– Vezano uz kriminalističko istraživanje koje se provodi u odnosu na javno objavljenu snimku  u prostorije policije dovedene su dvije osobe koje se dovodi u vezu s događajem i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje – kazali su iz splitske policije.

Nakon što su im dostavljene snimke policija je krenula u istraživanje.

Snimka brutalnog premlaćivanja i fizičkog zlostavljanja dečka u Kaštel Štafiliću koja se za vikend počela masovno dijeliti po društvenim mrežama zgrozila je javnost.

Na snimci se jasno vidi kako se nekolicina nasilika ‘iživljava‘ nad dečkom slabijim i nemoćnijim od svojih ‘nasilnika‘.

– Spusti ruke, spusti ruke, dobit ćeš kolinom u glavu- čuje se na ovoj snimci između ostaloga.

Na kraju su ga srušili na pod udarcem noge u glavu.