Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasio se i Erdogan

Preuzeli odgovornost: Poznato ko je izveo teroristički napad u Ankari

napad ankara
Foto: Pixsell

Snažna eksplozija ispred ministarstva unutrašnjih poslova, koju je pratio veliki plamen, čula se nekoliko kilometara od mjesta napada

Kurdska PKK u nedjelju je preuzela odgovornost za samoubilački napad u blizini parlamenta u glavnom gradu Turske Ankari. Ranije je predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao da “teroristi” nikada neće postići svoje ciljeve, nekoliko sati nakon što su u eksploziji povrijeđena dva policajca, javlja AFP.

Snažna eksplozija ispred ministarstva unutrašnjih poslova, koju je pratio veliki plamen, čula se nekoliko kilometara od mjesta napada.

U napadnutom okrugu nalazi se još nekoliko ministarstava i turski parlament, koji je poslijepodne ponovo otvoren kako je planirano uz obraćanje predsjednika Erdogana.

-Zlikovci koji ugrožavaju mir i sigurnost građana nisu postigli svoje ciljeve i nikada ih neće postići – rekao je Erdogan u parlamentu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da su dva napadača stigla komercijalnim vozilom oko 9:30 ispred “ulazne kapije Generalnog direktorata za sigurnost našeg Ministarstva unutrašnjih poslova i izvršili bombaški napad”.