Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

upozorenje prigožina

“Prijeti nam revolucija. Mogli bismo je..no izgubiti Rusiju”

prigožin putin
Foto: Twitter
Prigožin i Putin

Jevgenij Prigožin rekao je u intervjuu objavljenom na svom Telegram kanalu da će Ukrajina pokušati opkoliti Bahmut i napasti Krim.

Osnivač plaćeničke skupine Wagner upozorio je da se ruska elita mora ozbiljno posvetiti ratu u Ukrajini ili bi se mogla izgubiti i suočiti s revolucijom. Jevgenij Prigožin rekao je u intervjuu objavljenom na svom Telegram kanalu da će Ukrajina pokušati opkoliti Bahmut i napasti Krim.

Vjerovatni scenario

“Najvjerovatnije ovaj scenarij neće biti dobar za Rusiju, pa se moramo pripremiti za naporan rat. U takvom smo stanju da bismo jeb..o mogli izgubiti Rusiju – to je glavni problem… Moramo uvesti vanredno stanje”, rekao je šef Wagnera.

Dodao je da njegovim političkim pogledima dominiraju ljubav prema domovini i služenje Vladimiru Putinu.

Ruska elita, rekao je, zaštitila je vlastitu djecu od ratovanja, dok su djeca običnih Rusa ginula na fronti, što je situacija za koju kaže da bi mogla izazvati previranja u Rusiji.

Priprema protivofanzive

“Ako obični Rusi nastave vraćati svoju djecu u ljesovima dok se djeca elite sunčaju u inostranstvu, Rusija će se suočiti s previranjima poput revolucija iz 1917. koje su dovele do građanskog rata”, kaže Prigožin.

Ukrajina priprema protuofenzivu s ciljem da potisne ruske trupe natrag na granice prije 2014. godine, kada je Rusija anektirala Krim, rekao je Prigožin.