Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasile se sirene

Primirje isteklo, Izrael ponovo bombarduje Gazu. IDF: Nastavljamo s borbama

Foto: Screenshot/X

Rano jutros oglasile su se sirene upozorenja za raketne napade u izraelskim zajednicama blizu granice s Gazom, saopćila je izraelska vojska

Istekao je rok za produženje prekida vatre između Izraela i Hamasa. Izraelske odbrambene snage (IDF) su priopćile kako ponovno nastavljaju s borbama u pojasu Gaze.

IDF je na društvenim mrežama objavio da je Hamas otvorio vatru na Izrael, čime je prekršio uvjete sporazuma o primirju. Izvor blizak Hamasu je kazao jučer za AFP da je Hamas spreman produžiti primirje:

“Posrednici trenutno ulažu snažne, intenzivne i kontinuirane napore za dodatni dan primirja i rade na produljenju za ostale dane.”

Rano jutros oglasile su se sirene upozorenja za raketne napade u izraelskim zajednicama blizu granice s Gazom, saopćila je izraelska vojska.

Palestinski mediji izvještavaju o izraelskim vojnim napadima na sjeveru i jugu Gaze.

“Nekoliko zračnih napada je provedeno u južnom pojasu Gaze”, objavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova i nacionalne sigurnosti kojim upravlja Hamas.

طيران الاحتلال الإسرائيلي يقصف موقعًا قريبًا من مجمع ناصر الطبي جنوبي قطاع #غزة #حرب_غزة #فيديو

Posted by ‎الجزيرة – فلسطين‎ on Thursday, November 30, 2023

Izrael je priopćio kako je presreo raketu ispaljenu iz Gaze, oko sat vremena prije isteka primirja s Hamasom. “Nakon početnog izvješća o sirenama koje su se oglasile u zajednicama u blizini pojasa Gaze, zračni obrambeni sustav IDF-a uspješno je presreo lansiranje iz pojasa Gaze”, objavila je izraelska vojska.