Globus

Likvidacija u Berlinu

Pripadnici šljakarskog klana izrešetani na spavanju, Hrvat i Crnogorac pobjegli

15/05/2019

U kući ubijenih Crnogoraca pronađena je plantaža marihuane, a ranjenog Srbina već duže vrijeme traži njemačka kriminalistička policija zbog veza s organiziranim kriminalom

U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u Berlinu je napadnuta grupa Crnogoraca. Muškarci koji su, izgleda, pripadnici škaljarskog klana izrešetani su automatskim puškama na spavanju u iznajmljenoj kući, a nagađalo se da je riječ o nastavku rata s kavačkim klanom koji traje još od 2014. godine i do sada je rezultirao s više od 40 žrtava, piše Blic.

Ubijeni su Darko Mijović i Nikola Jovanović zvani Debeli, a teško su ranjeni Miloš Vesković i Miloš Pavićević. Policija sumnja da su u kući također bili još i jedan Hrvat i crnogorski državljanin koji su uspjeli pobjeći.

I dok su Mijović i Jovanović likvidirani hicima u glavu, Vesković je teško ranjen nekako uspio izaći iz stana i doći do susjedne kuće. Iako je zvonio niko mu nije otvarao pa je ranjen i krvav ležao ispred vrata gotovo pet sati, prenosi Blic njemačke medije. Tek ga je ujutro pronašao stanar u besvjesnom stanju i alarmirao policiju. Vesković, koji je gotovo iskrvario, hitno je helikopterom prevezen u bolnicu gde ga čuva policija. Još uvijek se nalazi u kritičnom stanju.

Spor oko droge?

Zašto su navedeni bili u Njemačkoj, još uvijek nije poznato, kao što nije poznat niti točan motiv sukoba. Međutim, postoje indicije da je riječ o profesionalnoj likvidaciji u sporu kriminalnih bandi oko droge. Napadači su se dobro pripremili pomno prateći kretanja žrtvi. Upali su u kuću maskirani fantomkama i sve se odvijalo tako da niko od komšija nije čuo ispaljene hice.

Sa privođenja Mijovića

U kući ubijenih Crnogoraca pronađena je plantaža marihuane, a ranjenog Srbina već duže vrijeme traži njemačka kriminalistička policija zbog veza s organiziranim kriminalom. Kuća je također, vjeruje se, korištena i za skladištenje i distribuciju narkotika.

Optužen za otmicu i ubistvo

Ubijeni Darko Mijović poznat je po slučaju otmice Nemanje Medina, Petrovčanina čije tijelo nikada nije pronađeno i za kojeg se pretpostavlja da je ubijen. Mijović je uhapšen u augustu 2016. godine te je bio optužen za otmicu i ubojstvo sa svojim bliskim prijateljem Vladimirom Ulamom. Osim njih, priveden je bio i Bogdan Milić te još dvojica muškaraca.

Sumnjalo se da su optuženi ubili Nemanju i potom zapalili njegov automobil. Svi su odbili poligrafsko testiranje. Dok je boravio u zatvoru u Spužu, Mijović je navodno sklapa nove veze s pripadnicima šaljarskog klana. Međutim, krajem ožujka 2019. godine, Ulama i Mijović oslobođeni su otužbi.

Brat ubice Blaža Đurovića

Teško ranjeni Miloš Vesković također je poznat od ranije jer je brat Darka Veskovića Prike, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu zbog ubojstva Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine u Voždovcu. Đurović je, naime, navodno bio blizak kavačkom klanu.

“Vesković navodno slovi za osobu blisku Luki Bojoviću i Filipu Koraću, kao i škaljarskom klanu. Inače, srpski istražitelji vjeruju da je ubojstvo Đurovića naručio upravo Korać”, rekao je izvor crnogorskih medija te dodao da je Prika na suđenju negirao umiještanost u zločin.

Žrtve pucnjave u Njemačkoj navodno su pripadnici ogranka klana kojemu je na čelu Alan Kožar za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica. Kožar je blizak Luki Bojoviću i smatra se da je organizirao ubistvo Slobodana Šaranovića, s kojim je započeo sukob između zaraćenih grupa. Nagađalo se da je Kožar viđen na Kosovu, u vili porodice Keljmendi, gdje su se i ranije krili mnogobrojni srpski i crnogorski policajci, piše Blic.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.