Globus

Srbija

Priveden osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić

21/10/2021

Pronađena je i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je večeras da je priveden osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić.

„Ubistvo porodice Đokić je zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju. Izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očigledno je dugo pripremano. Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odjeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspjeli smo da dođemo do jednog lica za koga osnovano sumnjamo da je učestvovao u monstruoznom ubistvu porodice Đokić“, izjavio je ministar Aleksandar Vulin, koji je zajedno sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem, u Nišu razgovarao sa pripadnicima policije koji rade na rasvjetljavanju ubistva porodice Đokić, prenosi portal Danas.

Ministar Vulin je, kako prenosi MUP, naglasio i da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog i monstruoznog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo.

„Pripadnici MUP-a nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti krivičnog djela“, dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, 2. oktobra MUP je saopštio da su pronađena tri beživotna tijela u ataru sela Moravac u opštini Aleksinac, za koje se sumnja da je tročlana porodica Đokić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.