crna gora

Privedena žena zbog nesreće, prešla na lijevu stranu kolovoza

nesreca-cg

“Utvrđeno je da je u vožnji prešla na lijevu stranu kolovoza. Ona je po nalogu tužioca lišena slobode i na teret joj se stavlja teško krivično djelo protiv bezbjednosti saobraćaja”

Žena koja je upravljala automobilom koji se jutros sudario sa autobusom na putu Podgorica-Nikšić privedena je i biće saslušana u tužilaštvu, rekao je osnovni državni tužilac u Nikšiću Stevo Šekarić.

Privedena je žena čiji su inicijali D.T. zbog sumnje da je izazvala teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Prema riječima rukovodioca ODT-a Steva Šekarića, na osnovu činjeničnog stanja utvrđenog na licu mjesta prilikom vršenja uviđaja “proizilazi da je saobraćajnu nesreću izazvala D.T. koja je upravljala putničkim vozilom budvanskih registarskih oznaka”.

“Utvrđeno je da je u vožnji prešla na lijevu stranu kolovoza. Ona je po nalogu tužioca lišena slobode i na teret joj se stavlja teško krivično djelo protiv bezbjednosti saobracaja”, kazao je Šekarić.

U sudaru autobusa i automobila “folksvagen turan”, budvanske registracije, u Bogetićima, na putu Podgorica – Nikšić, poginule su dvije, a povrijeđeno je 26 osoba.

Poginule su ženske osobe čiji incijali su J.J. /42/ i V.M. /46/ iz Nikšića, a ljekarska pomoć u nikšićkoj bolnici ukazana je za 26 povrijeđenih, od kojih je 19 pušteno kući, a sedam zadržano na bolničkom liječenju.

Direktor bolnice Ilija Ašanin rekao je da je petoro teže povrijeđenih na intenzivnoj njezi, dok je po jedno na liječenju na Odjeljenjima hirurgije i ortopedije.

Spasoje Tomić, putnik u autobusu koji se ranije danas sudario sa autom na putu Danilovgrad-Nikšić i nakon toga sletio niz provaliju, prošao je sa lakšim povredama.

“Vozač je vozio zaista fino, brzina je bila prilagođena. Odjednom smo vidjeli auto koje je izletjelo ispred nas praktično iz suprotne trake. Vozač nije uspio nikako da ga izbjegne, udario je u auto i mi smo sletjeli niz provaliju. Imali smo neku sreću u nesreći da se nismo prevrtali nego samo proklizali niz provaliju. Nažalost, koliko sam vidio dvije djevojke su izgubile zivot i to je za sve nas bio veliki šok. Prošli smo jedan slobodno mogu reći horor. Činilo nam se da je to proklizavanje trajalo čitavu vječnost, a možda nije ni trajalo deset sekundi”, kazao je Tomić za Vijesti.me i izrazio nadu da će se svi putnici brzo oporaviti bez nekih posljedica.