Globus

MUP Srbije

Privedeno nekoliko osoba zbog krivičnih djela tokom upada u zgradu RTS-a i današnjih protesta

17/03/2019

Zbog sumnje da su sinoć unijeli motornu pilu u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući privedeni su M.Č. (1977) i M.P. (1976)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije identifikovali su i priveli više osoba zbog sumnje da su izvršile više različitih krivičnih djela i prekršaja tokom sinoćnjeg upada pristalica opozicionog Saveza za Srbiju u zgradu Radio-televizije Srbije i današnjeg skupa ispred zgrade Predsjedništva te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog sumnje da su sinoć unijeli motornu pilu u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući privedeni su M.Č. (1977) i M.P. (1976).

Policija je privela i U.S. (1994) koji se sumnjiči da je sinoć razbio staklo na ulazu u zgradu Radio-televizije Srbije.

Također, zbog napada na ovlašteno službeno lice privedeni su A. N. (1984), V. J. (1976) i M.M. (1995). Oni se sumnjiče da su sinoć, u zgradi RTS-a, fizički nasrnuli na policijske službenike i nanijeli im više udaraca, saopćeno je iz MUP-a Srbije u nedjelju.

Priveden je i S.S. (1992) koji je, kako se sumnja, danas na uglu ulica kralјa Milana i kneza Miloša fizički nasrnuo na policijskog službenika. O svemu su obaviještena nadležna tužilaštva, kao i sudije za prekršaje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.