BiH

vremenska prognoza

Temperature u BiH dostigle 25 stepeni, sutra kiša i snijeg

17/03/2019

Tokom noći na utorak, uslijed opadanja temperature zraka, u zapadnim i centralnim područjima Bosne susnježica može padati i u nizinama

Danas je u Bosni i Hercegovini većinom bilo sunčano. Više oblačnosti je bilo na krajnjem jugu Hercegovine.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 0, Livno 14, Ivan Sedlo 15, Grude 17, Široki Brijeg 18, Bugojno i Neum 19, Mostar i Sarajevo 20, Bihać 21. Prijedor i Tuzla 23, Bijeljina, Brčko, Gradačac i Sanski Most 24, Banja Luka i Doboj 25 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra će u Bosni i Hercegovini stići naoblačenje sa zapada. Sredinom dana kiša se prvo očekuje na području Krajine i padavine će se sporo pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. Na planinama će padati snijeg.

Tokom noći na utorak, uslijed opadanja temperature zraka, u zapadnim i centralnim područjima Bosne susnježica može padati i u nizinama.

Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje jugo, na cijelom sjeveru vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka oko 5stepeni, a najviša dnevna oko 16stepeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.