Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Problemi na poznatoj hrvatskoj plaži, tri osobe uhapšene

plaza_policija
FOTO: Jutarnji list

Šest policijskih vozila i 20 pripadnika policijskih snaga blokiralo je u utorak u 6 sati ujutro plažu Zrće, a lokalna komunalna kompanija započela je s uklanjanjem željezne ograde koju je postavila Udruga Stijena RESOC, javlja Dnevnik.hr.

Pristup Zrću u potpunosti je blokiran, a postavljena je policijska traka. Problem je sporno vlasništvo. Udruga Stijena RESOC tvrdi da je podzakupac na privatnom zemljištu, a da se na njega nepravomoćno upisao Grad Novalja.

Iz PU ličko-senjske su potvrdili kako su tri osobe uhapšene jer su pružale otpor. Članovi Udruge Stijena RESOC od 1. juna nalaze se na prostoru parkinga iza plaže Zrće, gdje su podigli i željeznu ogradu, te tvrde kako se radi o privatnom zemljištu na kojem su oni podzakupci, a da se Grad Novalja upisao kao vlasnik kao da se radi o gradskom zemljištu.

Iako im je komunalna firma u više navrata slala obavijesti da moraju maknuti željeznu ogradu, članovi Udruge Stijena RESOC to nisu učinili. Stoga je danas angažirana policija, a djelatnici lokalne komunalne kompanije Arburoža iz Novalje započeli su s uklanjanjem željezne ograde.

Članovi udruge Stijena RESOC su bivši ovisnici i zatvorenici koji su, kažu, željeli prodajom palačinki zaraditi donacije za udrugu.