Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronađena djevojčica koja je pobjegla u šumu zbog nasilnog oca

Petnaestogodišnja djevojčica s područja grada Doboja pronađena je jučer u obližnjoj šumi, nakon što se 7. jula u noćnim satima udaljila od kuće, jer njen otac ispoljava agresivno ponašanje i maltretira članove porodice, potvrđeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Utvrđeno je da Đ.N., otac maloljetnice, svakodnevno konzumira alkohol.

Budući da se radi o osobi koja je ranije bila na odvikavanju od konzumiranja alkohola, Đ.N. je prevezen u dobojsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Po dokumentovanju predmeta, protiv Đ.N. će Okružnom javno tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

U saopćenju iz Policijske uprave Doboj se navodi da su jučer i u Modriči i Tesliću također evidentirani slučajevi nasilja u porodici.

Policijski službenici Policijske stanice Modriča jučer su lišili slobode N.I. iz Modriče, koji je u vidno alkoholisanom stanju fizički napao svog punca nakon što je istjerao iz kuće svoju suprugu.

Povrijeđeni je, nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Modriča, prevezen u dobojsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Alkotestiranjem u službenim prostorijama kod N.I. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,04 gr/kg.

Protiv A.G. s područja općine Teslić bit će podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu, jer je putem SMS poruka uputio prijetnje svojoj supruzi koja je napustila njihovu bračnu zajednicu.