Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronađen dječak Azam za kojim je tragala cijela Evropa (VIDEO)

azam

Petogodišnji dječak Azam iz Sirije, kome se izgubio trag nakon boravka u Beogradu, pronađen je i njegova priča će biti ispričana sutra na BBC-ju.

Potraga za Azamom dobila je svjetske razmjere, nakon što je BBC objavio da je on nestao nakon boravka u Beogradu, gdje mu je pružena pomoć zbog frakture vilice.

Hashtag #FindAzam je upotrijebljen više od 30.000 puta na Twitteru, a pretraga se proširila i na Facebook i Instagram gdje su aktivisti i obični ljudi pokušavali da ga pronađu.

Kako je ranije objavio srbijanski MUP, Azamu je u Beogradu pružena pomoć u Tiršovoj i Urgentnom centru, jer su ljekari na terenu primjetili njegove povrede oka i vilice, a on je nakon toga nastavio svoje putovanje ka zapadnoj Evropi. Azam je sa pratiocem u Srbiju ušao preko Preševa, stigao u Beograd, a zatim je prešao granicu sa Hrvatskom i navodno ubrzo stigao u Njemačku.

Azam je putovao u pratnji muškarca koji nosi isto prezime kao on, ali nije potvrđeno da li mu je to otac ili, kako je objavljeno, stric.

BBC je sa posebnom pažnjom pratio ovaj slučaj, a na Twitteru je sinoć britanski servis objavio da je Azam pronađen i da je dobrog zdravlja.