Pronađeno tijelo nestalog dječaka, oca spašavali iz jezera

patrik111

Pronađeno tijelo dječaka u akumulacijskom jezeru HE Dubrava kod Preloga, je nestali 5-godišnji Patrik Fogadić, potvrdio je u srijedu stric dječaka, Robert Fogadić, koji je bio prisutan poslijepodne prilikom izvlačenju tijela iz jezera.

Glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal izjavio je da je proveden uviđaj te će nad tijelom dječaka danas biti napravljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Oko četiri kilometra uzvodno kod mjesta Otok u glavnom derivacijskom kanalu HE Čakovec na dubini od 5,6 metera ronioci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec locirali su automobil.

Pretpostavlja se kako je riječ o Opel Astri kojom je Ivana Fogadić prije 3 dana napustila porodičnu kuću u naselju Totovec, te povela sa sobom 5-godišnjeg sina Patrika, nakon što je na Facebook stranici objavila oproštajno pismo s porukom o samoubistvu te najavila kako će u smrt povući i sina.

Na mjesto događaja, došao je i otac Patrika Valentin Fogadić koji se bacio u jezero zazivajući djetetovo ime. Nakon što su ga iz jezera izvukli policajci, brigu o njemu preuzeli su pripadnici hitne medicinske službe, javlja emedjimurje.hr

Tijelo je nađeno nizvodno od marine Prelog, a uočio ga je slučajni prolaznik.
Operacija vađenja automobila odgođena je za danas.