Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pala sportska letjelica

Pronađen avion koji je pao kod Zagreba, troje preživjelo: Izgledalo je užasno, krv i polomljeni ljudi

avion zagreb nesreca
FOTO: Pixsell
S mjesta gdje je pao avion

Na teren su izašle i HGSS stanice Zagreb i Samobor, a područje oko mjesta nesreće se pretražuje i dronovima

U blizini Zagreba poslijepodne se srušio manji avion s četiri člana posade, a kako javlja “24sata.hr”, jedan čovjek je poginuo, dok ih je troje preživjelo. Nakon pada aviona, na teren su izašle brojne ekipe vatrogasaca i hitne pomoći.

Za RTL Danas progovorili su pojedinci koji su prvi pritekli u pomoć unesrećenima.

Svjedok: Izgledalo je užasno, krv i polomljeni ljudi, ružno za vidjeti

“Avion je pao ravno, bilo je polomljeno drvo koje je prignječilo čovjeka. Čupali smo drvo van, dizali, jedan nije preživio, ostali su OK. Šuma je to, raslinje, ne može se vidjeti, jedva se vidi iz zraka, samo je jedno drvo polomljeno. Teško je za naći. Čim smo pomogli, kao i kolega, maknuli smo se. Kad smo vidjeli Hitnu, išli smo pomoći u traženju”, posvjedočio je Alen Cepić.

avion zagreb svjedok
FOTO: RTL
Svjedok: Užasne scene na mjestu pada aviona

Tu se našao i Nikola Horvatinčić: “Jaki udarac je bio, čuo sam Hitnu, svi smo otrčali u šumu u potragu. Izgledalo je užasno, krv i polomljeni ljudi, ružno za vidjeti. Drago mi je da sam uspio pomoći koliko sam mogao. Vjerovatno je uviđaj, Hitna je pomogla ljudima kojima se moglo, čeka se uviđaj.”

MUP Hrvatske: U 15:51 sati zaprimljena dojava

O padu aviona se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova, pišu hrvatski medji.

“Danas, 25. 5. 2024. godine u 15:51 sati zaprimljena dojava o padu manjeg sportskog aviona, u šumi južno od Kerestinca. Policijski službenici izlaskom na teren potvrdili tačnost dojave, ukazuje se pomoć ozlijeđenima, mjesto događaja osigurano”, izvijestio je MUP.

avion zagreb nesreca 1
FOTO: Pixsell

Vatrogasci i Hitna pomoć odjurili su na mjesto događaja da bi pružili pomoć unesrećenima. Vatrogasci DVD-a Stupnik i JVP-a Zagreb su, neslužbeno doznajemo, locirali avion.

Na teren su izašle i HGSS stanice Zagreb i Samobor, a područje oko mjesta nesreće se pretražuje i dronovima.

Plenković posjetio mjesto nesreće

Hrvatski premijer Andrej Plenković, u pratnji ministara Beroša i Božinovića, obišao je blizu Lučkog mjesto nesreće sportskog aviona Cessna 182, u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene, te je rekao da su svi putnici bili hrvatski državljani.

“Na žalost jedna je osoba preminula, a ostalima se ukazuje pomoć”, izjavio je premijer te zahvalio na brzoj reakciji civilnoj zaštiti, vatrogascima, policiji i medicinskoj skrbi koji su došli na vrijeme, uključujući hitnu helikoptersku službu.

plenkovic avionska nesreca
FOTO: Pixsell
Plneković stigao na mjesto nesreće

 Sve su ozlijeđene osobe zbrinute i prema prvim saznanjima nisu životno ugrožene.