javio se

Pronađen Rasim Ćufurović kojeg su kao roba držali kod Karlovca

rasimcufurovic

Jeziv slučaj robovlasništva za koji je u oktobru prošle godine podignuta optužnica protiv osmero članova porodice Velić, još nije dobio sudski epilog

Rasim Ćufurović iz Velike Kladuše koji je završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca, na sigurnoj je lokaciji. Kako javlja RTL, iako je Rasimov brat Zlatko Mandić rekao da su čuli da je završio kod jednog Roma u Karlovcu, Rasim je tu informaciju demantirao.

Rekao je da je dobro i da je zdrav.

Podsjetimo, jučer su mediji objavili da niko od Rasimove bliže rodbine ne zna gdje se nalazi.

“Dobili smo broj mobilnog telefona na koji ga možemo nazvati, ali se na taj broj javlja neki drugi muškarac. Znamo da se, nakon Karlovca, liječio i u Rijeci. Čuli smo da je od jednog Roma iz Karlovca tražio da ga izvede iz bolnice i da se kod njega nalazi, ali nikakve više informacije nemamo”, kazao je tom prilikom Rasimov brat Zlatko Mandić.

Braća Ćufurović

Poznato mu je da Rasim živi od socijalne pomoći koja mu se isplaćuje u Karlovcu, ali nije siguran zna li Centar za socijalni rad šta se trenutno događa s njegovim bratom.

Jeziv slučaj robovlasništva za koji je u oktobru prošle godine podignuta optužnica protiv osmero članova porodice Velić, još nije dobio sudski epilog. Iz Općinskog suda u Karlovcu potvrđeno je da suđenje još nije počelo.

Vozači se šokirali kad su parkirali autobus u Tešnju: Jedan ispao kod Visokog? (VIDEO)