Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Helen Wood piše knjigu

“Nakon seksa, Rooney je skoro zaplakao i pokazao mi snimku ultrazvuka bebe”

helen rooney (2)

Nikad neću zaboraviti izgled Wayneovog lica dok smo zajedno ležali u krevetu, kaže ona.

Helen Wood je danas savim obična žena koja anonimno živi u predgrađu, brine se za svoju bolesnu majku i odgaja sina tinejdžera.

“Ponekad zna biti teško, ali mislim da sam pronašla neki oblik zadovoljstva”, piše Daily Mail.

No, nije uvijek bilo tako.

Prije deset godina Helen, kćerka učitelja, bila je nemirna duša, emocionalno prepuštena mančesterskoj party sceni, njen upečatljiv izgled privlačio je zanimanje slavnih osoba, među njima, naravno, i nogometaša.

A, tokom samo 24 sata u julu 2009., njen se život promijenio na najdramatičniji način.

Otkriveno je da su ona i njena tadašnja prijateljica Jenny Thompson dobile 1.000 funti od engleskog nogometaša Waynea Rooneya za seks u mančesterskom hotelu s pet zvjezdica “Lowry”.

Rooneyova supruga Coleen tada je bila u petom mjesecu trudnoće s najstarijim sinom Kaiem. Odjednom se Helen našla pod svjetlima nevjerovatne medijske pažnje.

A, možda i ne bi da njena prijateljica nije otrčala do tabloida, i sve ispričala za sitne pare, ne ostavljajući Helene mnogo izbora da iznese i svoju priču onoga što se dogodilo.

Naravno, Helenina ozloglašenost imala je svoju cijenu. Osigurala joj je mjesto u britanskom Celebrity Big Brother i 100,000 funti kada je pobijedila u tom TV realityju.

Helen iz perioda nakon skandala

Pojavila se tada i na “Newsnightu” BBC2 kako bi razgovarala o privatnosti i medijima s glumcem Hughom Grantom.

Kada se sve sleglo, Helen, danas 32-godišnjakinja, bila je odlučna izgraditi novi život. Napustila je stare prijatelje i povukla se u predgrađe, gdje je pokušavala pokopati prošlost.

Njen je život sada sasvim drugačiji “moji dani nošenja kratkih suknji i vrućih hlačica su davno nestali”, reći će, ali njen 12-minutni susret s Rooneyem ipak će pratiti dok je živa.

Njena ozloglašenost, kaže ona, učinila je nove veze s muškarcima gotovo nemogućim.

“Svaki put kad upoznam čovjeka, pitaju za Waynea”, kaže Helen otvoreno.

I njen sin je trpio zadirkivanje i zlostavljanje zbog istog razloga.

No, Helen je odlučila, ako već ne može pobjeći od životne epizode “Rooney” odlučila napisati memoare koji će biti objavljeni sljedećeg mjeseca.

Svjesna je da mnogi neće imati naklonosti prema takvim muškarcima i prema ženama kao što je Helen, koja ne samo da je imala seks za novac, već je sada odlučila profitirati od svog ispada pisanjem knjige.

Jasno, neizbježno poglavlje u toj knjizi bit će i “trojka s Rooneyem”.

Upoznali su se u noćnom klubu Living Rooma u Manchesteru. Pozvao je Helen i njenu prijateljicu na zabavu u obližnjem kasinu gdje bili i tadašnji Rooneyevi suigrači iz Manchestera Uniteda Rio Ferdinand i Cristiano Ronaldo.

Nekoliko dana kasnije, Helen i Jenny večerale su u italijanskom restoranu kad je njena prijateljica Thompson dobila SMS-poruku od Rooneyja, koji je pitao da dođe u Hotel Lowry. Rekla je da je s Helen, pa je Rooney pozvao i nju.

Govoreći o onome što se dalje dogodilo, Helen kaže da će u knjizi otkriti kako se Rooney borio protiv suza nakon seksa, a nakon toga joj je čak pokazao i snimku ultrazvuka svog nerođenog djeteta.

“Nikad neću zaboraviti izgled Wayneovog lica dok smo zajedno ležali u krevetu”, kaže ona.

“Nakon seksa rekao mi je da će uskoro postati tata. Pitala sam ga je li dobro, a on je odgovorio: “Ne znam zašto sam to učinio.”

“Rekao mi je da nikome ne kažem ili će me prebiti. Rekla sam mu da ne mora tako razgovarati sa mnom, da nije jedini koji ima šta izgubiti. Tada mi je rekao da je Coleen trudna. Rekla sam mu da imam sina i da o našem susretu neću nikome reći”.

“Onda je Jenny, koja je još bila u sobi rekla pred nama da će pozvati novine. U njenom glasu naslutila sam ozbiljnu namjeru. Tada sam shvatila šta sam uradila”.

Helenino prijateljstvo s Jenny Thompson nije preživjelo dugo nakon što je priča dospjela u novine.

“Bila sam tako uzrujana zbog onoga što mi je Jenny učinila, nismo razgovarali godinama … vjerovatno osam ili devet godina”.

Seks iz studentskog doma dospio na Facebook