Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šibenski kanal

Pronađena tijelo drugog hrvatskog pilota i olupina srušenog helikoptera

8356265930361905764132291894813427805716480o

Tijelo prvog pilota Marina Klarina pronađeno je u ponedjeljak, nedugo nakon pada helikoptera

Ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga pronašli tijelo drugog pilota, kao i olupinu helikoptera Kiowa Warrior, koji je jučer pao u more u Zlarinskom kanalu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ronioci Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila ‘Remus’ Hrvatske ratne mornarice, u utorak, 28. januara 2019. godine oko 8 sati i 10 minuta, pronašli olupinu helikoptera Kiowa OH-58 D, koji se srušio jučer u tragičnoj nesreći, i tijelo pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnika Tomislava Baturine, u šibenskom kanalu, ispred Zablaća”, priopćeno je iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Tijelo prvog pilota Marina Klarina pronađeno je u ponedjeljak, nedugo nakon pada helikoptera.

Istraga je i dalje u toku koju obavlja povjerenstvo formirano od strane MORH-a s ciljem utvrđivanja uzroka i okolnosti nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica pilota nakon pada helikoptera u more.

Tokom letačke aktivnosti na prostoru Zablaća i otoka Zlarina jučer u prijepodnevnim satima u more je iz, za sada neutvrđenog razloga, došlo do pada vojnog helikoptera Kiowa Warrior s dva člana posade.