Računari

problemi za microsoft

Iznenađenje za nove korisnike: Još jedno Windows 10 upozorenje

28/01/2020

Radi se o tome da je novo Windows 10 sigurnosno ažuriranje (KB4528760) prilično problematično, pa prvo pravi probleme oko instalacije i korisnike obavještava o greškama do kojih je došlo u okviru sistema, ali nigdje piše ništa o tome šta je izazvalo komplikacije

Windows 10 se i dalje suočava sa mnogim problemima, a kraj Windowsa 7 znači da će milioni korisnika, ako već nisu, uskoro preći na ovu verziju operativnog sistema, pa će i oni, kao i stari korisnici, morati da obrate pažnju na posljednje upozorenje o ažuriranju.

Radi se o tome da je novo Windows 10 sigurnosno ažuriranje (KB4528760) prilično problematično, pa prvo pravi probleme oko instalacije i korisnike obavještava o greškama do kojih je došlo u okviru sistema, ali nigdje piše ništa o tome šta je izazvalo komplikacije.

Problem se tu ne završava, budući bug da utiče i na restartovanje računara, te pojedine kompjutere sprečava da se ponovo pokrenu, te ih obavještava o problemu “0xc000000e”. Sa problemom se suočava sve veći broj korisnika, a komplikacije počinju onog trenutka kada se preuzme novo ažuriranje.

Neki korisnici su problem povezali sa Microsoftovom Connect aplikacijom, koja je već neko vrijeme „u penziji,“ budući da je bug najviše pogodio one koji je imaju na svojim uređajima.

Microsoft još uvijek nije progovorio o problemu, a pogođenim korisnicima se preporučuje reinstalacija sistema, što je rješenje koje je prilično nezgodno. Tako bi milione Windows 7 korisnika, koji žure ka Windows 10 verziji dok je besplatna, moglo da sačeka neprijatno iznenađenje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.