Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

eli tolenado

Pronađeno tijelo taoca kojeg je Hamas oteo na festivalu. Imao je 28 godina

Foto: X

Na festivalu je ubijeno oko 360 ljudi, a još 36 ih je uzeto za taoce. Vjeruje se da su u Gazi ostala 134 taoca i da nisu svi živi

Izraelske odbrambene snage objavile su da su vojnici IDF-a pronašli tijelo taoca Elija Toledana (28), kojeg su teroristi odveli s glazbenog festivala Supernova u blizini kibuca Re'im 7. oktobra.

Toledanovo tijelo izvučeno je iz Gaze tijekom operativne aktivnosti izraelske vojske, a nakon što je vraćeno u Izrael i identificirano, o tome je obaviještena i njegova porodica. Nepoznato je kako je umro i kada.

Oslobođeno 105 talaca

Na festivalu je ubijeno oko 360 ljudi, a još 36 ih je uzeto za taoce. Vjeruje se da su u Gazi ostala 134 taoca i da nisu svi živi.

Privremeno primirje od 24. novembra do 1. decembra dovelo je do oslobađanja 105 civilnih talaca, izraelskih žena i djece te stranih državljana, koje je držao Hamas. Četiri taoca oslobođena su prije privremenog primirja i puštanja talaca krajem novembra, a jednog su spasile trupe.

Pronađena su i tijela šest talaca, uključujući i Toledanovo. Izraelske odbrambene snage potvrdile su smrt 20-ak onih koje još drži Hamas, pozivajući se na nove obavještajne podatke i otkrića do kojih su došli vojnici koji djeluju u Gazi.

Toledano je bio na festivalu Supernova s prijateljicom Mijom Schem (21), koja je puštena 1. decembra u sklopu privremenog sporazuma o primirju. Schem je tokom napada pogođena u ruku, a nakon što je puštena, njezina je teta rekla da ju je, dok je bila u zatočeništvu, operirao palestinski veterinar.