Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Prostitutka priznala da je iz nehata ubila direktora Googlea (VIDEO)

20/05/2015

Prostitutka Alix Tichelman danas je pred sudom priznala da je nabavila heroin kojim je iz nehata ubila direktora kompanije Google Forresta Timothyja Hayesa na njegovoj jahti u Kaliforniji.

Na osnovu sporazuma o priznanju, osuđena je na šest godina zatvora. Iza rešetaka je već skoro godinu dana, a uhapšena je osam mjeseci nakon Hayesove smrti.

combine_images

Sigurnosna kamera na jahti zabilježila je cijeli događaj. Na snimku se vidi kako Hayesu (51) ubrizgava heroin. Njemu je potom pozlilo i izdahnuo je, a Alix nije pokušala da mu pomogne, niti da pozove hitnu pomoć.

Ona je posle njegove smrti uredno pokupila drogu, igle i druge svoje stvari, preskačući, pri tom, više puta Hayesovo tijelo, nakon čega je, spustivši roletnu na prozoru, kako bi tijelo ostalo skriveno od pogleda, napustila jahtu.

Nakon dokaznog video-materijala Tichelman je priznala ubistvo iz nehata.

Tichelman je uhapšena u jednom luksuznom hotelu gdje su je istražitelji slučaja namamili obećavši joj suret s bogatim klijentom koji je spreman da dobro plati seksualne usluge.

Hayes je više puta koristio usluge Alix i sa njom konzumirao drogu, kao što je bio slučaj i kobne večeri.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.