Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

preminulo 89 osoba

Proteklog dana u Njemačkoj potvrđeno rekordnih 16.774 novih slučajeva zaraze

njemacka

Institut “Robert Koch“ (RKI) saopćio je da se zaraza koronavirusom i dalje ubrzano širi u Njemačkoj i da je drugi dan zaredom registriran rekordni broj novozaraženih ljudi

U protekla 24 sata u Njemačkoj su potvrđena rekordna 16.774 nova slučaja zaraze koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Institut “Robert Koch“ (RKI) saopćio je da se zaraza koronavirusom i dalje ubrzano širi u Njemačkoj i da je drugi dan zaredom registriran rekordni broj novozaraženih ljudi.

U izvještaju RKI-ja se navodi da je u Njemačkoj od početka pandemije COVID-19 potvrđeno skoro 480.000 slučajeva zaraze koronavirusom.

U protekla 24 sata u Njemačkoj je od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 89 osoba, čime je broj smrtnih slučajeva od početka pandemije u toj zemlji povećan na 10.272.

Njemačka je peta zemlja u Evropi s najvećim brojem potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a dodatno zabrinjava činjenica da je u protekle dvije sedmice skoro udvostručen broj teško oboljelih pacijenata koji su na intenzivnoj njezi. Skoro polovica od 1.569 teže oboljelih pacijenata su priključeni na respiratore.