Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izbori u Hrvatskoj

Stigli prvi rezultati: Milanović prvi, Kolinda druga, Škoro sve dalje od drugog kruga

milanovic-kolinda

Prve službene podatke DIP je objavio u 20 sati

DIP je objavio prve privremene rezultate izbora: Zoran Milanović osvaja 32,02 posto, Kolinda Grabar-Kitarović 27,99 posto, a Miroslav Škoro 21,78 posto.

Mislav Kolakušić je dobio 5,79 posto, Dario Juričan 3,19 posto, Ivan Pernar 2,83 posto, Dalija Orešković 2,77 posto, Katarina Peović 1,07, Dejan Kovač 0,89 posto, Nedjeljko Babić 0,25 posto te Anto Đapić 0,22 posto.

Do 20 sati obrađeno je 28,59 posto biračkih mjesta.

“Ništa nas nije iznenadilo ni šokiralo. Ono što je meni bitno za naglasiti je da su dva kandidata desnice iznad 50 posto što govori kako će izgledati drugi krug”, rekao je Ivan Anušić, šef stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

Član izbornog stožera Zorana Milanovića SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić izjavio je u nedjelju kako su u toj stranci izrazito zadovoljni izlaznim anketama te kako vjeruju da će i nakon službenih rezultata Milanović biti prvi.

“Trend je dobar i vjerujem da će i nakon objave službenih rezultata Zoran Milanović biti prvi u Hrvatskoj što nam stvara dobru pretpostavku i za pobjedu na ukupnih izborima odnosno pobjedu u drugom krugu”, izjavio je Hajdaš Dončić novinarima.