Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Putin: Kazniti ubice Zaharčenka

putin2

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je saučešće rodbini i prijateljima premijera Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka, koji je danas poginuo u eksploziji u centru Donjecka.

On je u pismu, objavljenom na internet stranici Kremlja, izrazio nadu da će nalogodavci i izvršioci ubistva Zaharčenka biti kažnjeni onako kako zaslužuju, prenio je TASS.

“Aleksandar Vladimirovič bio je istinski vođa naroda, hrabar i odlučan – patriota Donbasa. On je stao u odbranu republike u ovom teškom periodu, preuzeo veliku odgovornost i vodio narod”, navodi se u poruci ruskog predsjednika.

Državna istražna komisija Rusije saopštila je da ubistvo premijera Donjecke Narodne Republike tretira kao čin međunarodnog terorizma.

U saopštenju se navodi da je otvorena istraga o ubistvu.

Zaharčenkov savjetnik Aleksandar Kazakov izjavio je da su lica koja su osumnjičena za ubistvo privedena vlastima u Donjecku.

Moskva je ranije za eksploziju u restoranu “Separ” u centru Donjecka, u kojoj je Zaharčenko ubijen, optužila vlasti u Kijevu. Bezbjednosna služba Ukrajine saopštila da vjeruje da je smrt Zaharčenka “rezultat sukoba proruskih boraca i njihovih ruskih sponzora”.