Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Putin: Normalan dijalog sa Trumpom

putin trump

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je imao normalan dijalog sa američkim liderom Donaldom Trumpom na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Danangu u Vijetnamu.

Putin je istakao da se bilateralni susret sa Trumpom nije desio zbog problema oko dnevnog reda obje strane i protokola čije detalje nije iznio.

Ruski predsjednik je istakao da su neophodni dodatni američko-ruski kontakti kako na nivou šefova država tako i na ostalim radi razgovora o pitanjima u koja spadaju bezbjednost i ekonomski razvoj.

Putin je izrazio razočaranost zbog američkih restrikcija uvedenih ruskim medijima koje rade na teritoriji SAD i on smatra da to predstavlja napad na slobodu govora.

On je najavio da će odgovor Rusije na mjere SAD protiv ruskih medija biti recipročan i odmjeren.

“Želim da skrenem pažnju na činjenicu da nema i da ne može biti potvrde da su se ruski mediji miješali u predizbornu kampanju u SAD”, rekao je Putin u obraćanju novinarima na kraju samita APEK-a u Danangu u Vijetnamu.

Ruski lider je dodao da su recipročne mjere o kojima se vodi rasprava u ruskom parlamentu kao odgovor na američke restrikcije prirodne, mada su možda “malo oštre”.

Ruski parlament upozorio je juče da bi pojedini američki i drugi strani mediji mogli biti proglašeni za “strane agente” i da će morati da redovno i detaljno daju informacije o svojim finansijama i osoblju.