Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ruski predsjednik

Putin: Rusija neće napasti članice NATO-a, nemamo agresivne namjere

putin
Foto: Screenshot/X

Putin je rekao da se vojni savez predvođen SAD-om proširio na istok prema Rusiji od pada Sovjetskog Saveza 1991., ali da Moskva ne planira napasti države članice NATO-a

Rusija nema planove napasti nijednu zemlju članicu NATO-a i neće napasti Poljsku, baltičke zemlje ili Češku, ali ako Zapad opskrbi Ukrajinu borbenim avionima F-16 onda će ih ruske snage oboriti, rekao je predsjednik Vladimir Putin kasno u srijedu.

Ruska invazija Ukrajine u februaru 2022. izazvala je najdublju krizu u odnosima Rusije sa Zapadom od Kubanske raketne krize 1962.

Putin je rekao da se vojni savez predvođen SAD-om proširio na istok prema Rusiji od pada Sovjetskog Saveza 1991., ali da Moskva ne planira napasti države članice NATO-a.

-Nemamo agresivne namjere prema tim državama – rekao je Putin, prenosi Reuters.

-Ideja da ćemo napasti neku drugu zemlju kao što su Poljska, baltičke zemlje ili Češka također je potpuna besmislica. To je samo budalaština – rekao je Putin.

Na pitanje o borbenim avionima F-16 koje je Zapad obećao poslati u Ukrajinu, Putin je rekao da takvi avioni neće promijeniti situaciju u Ukrajini.

-Ako isporučuju F-16, a o tome govore i navodno obučavaju pilote, to neće promijeniti situaciju na bojnom polju – rekao je Putin.

Kazao je kako će uništiti njih baš kao što uništavaju tenkove, oklopna vozila i drugu opremu, uključujući višecjevne bacače raketa.