Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alexander Sladkov

Prijetnja iz Rusije nuklearnim oružjem: “Krater veličine nekoliko regija bit će jasan primjer”

1651060314_1648037115_5787

Alexander Sladkov zagovara bacanje atomske bombe kojom bi se “stvorio krater veličine nekoliko regija” u svrhu “demonstracije sile kako bi se zastrašio NATO”

“Vladimir Putin uskoro neće imati izbora osim da Ukrajinu napadne nuklearnim oružjem”, izjavio je Putinov propagandist i vodeći ratni reporter ruske televizije.

Alexander Sladkov zagovara bacanje atomske bombe kojom bi se “stvorio krater veličine nekoliko regija” u svrhu “demonstracije sile kako bi se zastrašio NATO”.

“Sve više se priča o nuklearnom oružju, a Rusija ima mnogo toga za reći o njemu”, napisao je Sladkov na Telegramu, prenosi Daily Mail.

“Imamo rješenje za Ukrajinu. Imamo ih nekoliko, ali nas podsjećaju na ono posljednje – nuklearno oružje. Ako nas niko ne bude želio čuti, a 40 država i dalje pomaže ukrajinskim neonacistima, neće biti povratka natrag.

Amerikanci su koristili nuklearno oružje u Japanu, kao demonstraciju. Pa bi mi, Rusi, trebali demonstrativno to napraviti u Ukrajini kako bismo otklonili temu daljnje konfrontacije s tih 40 država”, napisao je na društvenim mrežama.

“Krater veličine nekoliko regija bit će jasan primjer koliko je ozbiljan ruski apel NATO-u da se vrati miru i harmoniji. No, gdje će tada biti Ukrajina? Upravo tamo gdje se kreće i sada, uz jednu razliku da će ovo biti brzo i jeftinije za Rusiju.

Europljani i Amerikanci ne mogu shvatiti da neko ne može maltretirati susjednu državu s tolikim golemim nuklearnim potencijalom”, napisao je Sladkov.