ugrozila živote

Putnica iz BiH pozitivna na koronu putovala u Njemačku u punom autobusu

bus

Putnica s pozitivnim nalazom na koronavirus uspjela je bez problema preći hrvatsku i slovensku granicu, a problem je tek otkriven na njemačkoj granici

Društvenim mrežama proširila se vijest o državljanki Bosne i Hercegovine koja je uzrokovala veliki problem na njemačkoj granici.

Kako je objavio Super radio München, žena inicijala Z. K., koja je prema nalazu PCR testa pozitivna na koronavirus, krenula je iz Bosne i Hercegovine za Njemačku autobusom sa 60 drugih putnika i dva vozača. Problem je nastao jer je rezultat testa koji je putnica dala na uvid bio napisan na latinskom jeziku, te vozači nisu uvidjeli da je ona pozitivna na virus.

Putnica s pozitivnim nalazom na koronavirus uspjela je bez problema preći hrvatsku i slovensku granicu, a problem je tek otkriven na njemačkoj granici. Tu je ona zadržana od njemačke policije, osobe koje su imale pravo boravka u Njemačkoj su mogle nastaviti put do svoga odredišta, dok su ostali putnici, njih 21, vraćeni natrag u Bosnu i Hercegovinu.

Iz kompanije Kantić Touristik d.o.o. koja je bila zadužena za prijevoz putnika saopćili su kako planiraju pokrenuti tužbu protiv nesavjesne putnice radi ugrožavanja života putnika i vozača te nastalih troškova organizacije povratka putnika kojima je odbijen ulazak u Njemačku.