Globus

velika tragedija

Putnik zapaljenog aviona u Moskvi mobitelom snimio zastrašujuće kadrove

06/05/2019

Petrenko je izjavila da su istražitelji analiziraju tri glavne mogućnosti koje mogu biti uzrok nesreće: nedovoljne kvalifikacije pilota, oprema i vremenske prilike

Istražitelji su uzeli obje crne kutije iz zapaljenog aviona na moskovskom aerodromu Sheremetyevo, rekla je danas glasnogovornica ruskog istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

“Istražitelji su uzeli snimljene glasovne podatke i parametre tog leta, prikupili uzorke goriva iz rezervoara letjelice i audio zapise komunikacije sa kontrolom leta i snimke sa kamera. Genetičke i forenzičke studije biće uskoro poznate”, rekla je ona, prenosi agencija TASS.

Istražitelji i dalje rade na mjestu nesreću, uključujući i stručnjake centralne kancelarije istražnog komiteta.

Petrenko je također u ponedjeljak rekla da su istražitelji analiziraju tri glavne mogućnosti koje mogu biti uzrok nesreće: nedovoljne kvalifikacije pilota, oprema i vremenske prilike, prenosi AP.

U avionskoj nesreći jučer na moskovskom aerodromu Sheremetyevo kada se zapalio avion u kojem je bilo 78 putnika i članova posade poginula je 41 osoba, uključujući dvoje djece.

Na internetu su se pojavile snimke na kojima se vidi trenutak kada pilot ne uspijeva prizmeljiti letjelicu iz prvog pokušaja, nakon čega vatra zahvaća stražnji dio aviona. Također, objavljeno je i nekoliko snimaka iz unutrašnjosti aviona koje su u trenucima izbijanja požara snimili sami putnici…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.