Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Ramuš Haradinaj: Nisam uhapšen

17/06/2015

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj demantovao je danas da je uhapšen, kako su ranije objavili prištinski mediji.

U izjavi za potral “Gazeta ekspres” Haradinaj je rekao da će se vrlo brzo vratiti u Prištinu i da je jedina šteta koja je njemu nanijeta to što je propustio avion za Prištinu.

“Ja nisam uhapšen, međutim, čišćenje lista potjernica sa sloveničkog sistema zahtijeva vrijeme. Ja ću se prvim sljedećim avionom vratiti u Prištinu”, rekao je Haradinaj.

Prištinski mediji javili su ranije danas, pozivajući se na saopštenje Alijanse, da je Haradinaj uhapšen po potjernici koju je za njim raspisala Srbija 2006. godine, prenijeli su prištinski mediji, pozivajući se na AZBK.

Prema tim navodima, on je uhapšen na aerodromu u Ljubljani, prilikom povratka iz Njemačke.

U saopštenju Alijanse se navodi da slovenačke vlasti o hapšenju Haradinaja nisu informisale vlasti Kosova niti Ambasadu Kosova u Ljubljani.

Haški sud je oslobodio Haradinaja optužbi za ratni zločin.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.