Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranjena novinarka Vijesti u Crnoj Gori

olivera lakic

Novinarka dnevnog lista “Vijesti” iz Podgorice Olivera Lakić, ranjena je večeras ispred njenog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema dostupnim informacijama, jedan muškarac joj je prišao kada je prilazila ulazu zgrade u kojoj živi i pucao joj u nogu.

Lakić je upucana u nogu, zadobila je prostrijelnu ranu desne potkoljenice i van životne opasnosti je.

Napad na novinarku Lakić odmah su osudili iz Komisije za istrage napada na novinare, kao i iz Ambasade SAD-a u Crnoj Gori.

Predsjednik Komisije za istrage napada na novinare, Nikola Marković, saopštio je da je užasnut činjenicom da je novinarka Olivera Lakić ranjena i dodao da najoštrije osuđuje taj zločinački akt.

“Atmosfera straha, ogorman pritisak na medije i nedostatak političke volje i profesionalne sposobnosti nadležnih, rezultirala je pucnjima u Oliveru Lakić”, naveo je Marković u saopštenju.

On je poručio da je očito da su kriminalne strukture ohrabrene nerješavanjem ranijih slučajeva napada na novinare.

“Uostalom, policija, tužilaštvo i sudovi nisu uspjeli da osude prethodne napadače, niti da otkriju nalogodavce. Stoga mislim da ovakav gnusni napad na našu kolegicu ne smije proći bez smjena ili ostavki u policiji i tužilaštvu”, smatra Marković.

Iz Ambasade SAD-a u Podgorici je saopšteno da sa zabrinuošću prate večerašnji napad na novinarku Lakić.

“Novinari su čuvari demokratije i moraju biti zaštićeni da bi bezbjedno radili svoj posao”, objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu Ambasade SAD u Podgorici.