Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

širi se zaraza

Raste broj zaraženih koronavirusom u Njemačkoj: “Ugroženo 40 zaposlenika firme”

23978026-7937767-image-a-78_1580212928590

Najnovije informacije su da je zaraženo još troje njegovih kolega koji su radili s njime u tvrtci dobavljača automobila u Stockdorfu i okrugu Starnberg

U Njemačkoj su potvrđene još tri zaraze koronavirusom, potvrdilo je to bavarsko ministarstvo u utorak navečer.

Prethodno je potvrđeno kako je 33-godišnjak zaražen virusom, to je ujedno i prva poznata infekcija od čovjeka do čovjeka izvan Azije.

Najnovije informacije su da je zaraženo još troje njegovih kolega koji su radili s njime u tvrtci dobavljača automobila u Stockdorfu i okrugu Starnberg.

Zaraženi 33-godišnjak proveo je cijeli dan s kolegicom iz Šangaja. Svo četvoro primljeni su u kliniku u Munchenu-Schwabingu. Tu su medicinski izolirani i nadzirani od strane liječnika, piše Bild.

“Ukupno je otprilike 40 zaposlenika firme koji su mogli imati bliske kontakte sa oboljelim”, potvrdila je ministrica zdravlja Melanie Huml. Podvrgnut će se testiranju radi mjera opreza.

U Berlinu su jučer dvije navodno bolesne osobe negativno testirane. U Bremenu dvije osobe koje bi mogle biti zaražene čekaju rezultate ispitivanja. U Donjoj Saksoniji postoji desetak sumnjivih slučajeva koronavirusa, a svi su bili u Kini.