Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uvedene stroge mjere

Raste broj zaraženih u Srbiji i Hrvatskoj, problem su ljekari koji su zatajili boravak u Austriji

korona2 (1)

U Srbiji je zbog koronavirusa u nedjelju uveče uvedeno vanredno stanje na teritoriji čitave zemlje

U Srbiji je registrovano još 11 slučajeva koronavirusa, što znači da do jutros u osam sati ima ukupno 83 potvrđena slučaja COVID-19.

Od posljednjeg izveštaja koji je bio jučer u 18 sati pa do osam satu jutros testirani su uzorci 47 osoba, od kojih je 11 pozitivnih i 36 negativnih na novi koronavirus.

U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je sedam osoba zadržano na bolničkom liječenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja, saopšteno je na specijalizovanom sajtu “Covid19.rs”.

Do osam sati danas, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 421 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji je zbog koronavirusa u nedjelju uveče uvedeno vanredno stanje na teritoriji čitave zemlje.

Prema mjerama koje su saopštene sinoć, od danas će u periodu od 20 sati pa do pet sati ujutru biti zabranjeno kretanje svima.

Od 10 sati danas, starijima od 65 godina u urbanim sredinama biće u potpunosti zabranjen izlazak, dok se u seoskim i sredinama sa manje od 5.000 stanovnika to odnosi na starije od 70 godina, jer se u tim sredinama za sada još ne nalazi žarište virusa, kao što je to slučaj sa gradovima.

U Hrvatskoj 12 novih slučajeva

U Hrvatskoj je registrovano 12 novih slučajeva koronavirusa, te se broj zaraženih u toj zemlji popeo na 81. Među njima je osam liječnika iz Zagreba, od kojih su neki nedavno bili na skijanju u Austriji i to su zajatili. Izliječeno je ukupno pet osoba.

Danas se, prema najavama iz vlade, uvode strože mjere i zatvaraju se brojni objekti, kafići, kina, pozorišta, teretane….

Ministar Davor Božinović jučer je najavio i da će se dodatne mjere odnositi na starije osobe, a dalo se iščitati kako će se ići za time da se njima gotovo potpuno ograniči kretanje. Najavio je i pojačavanje kontrole osoba u samoizolaciji.