Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pokolj na željezničkoj stanici

Raste broj žrtava ruskog napada u Kramatorsku: Ubijeno i petoro djece, 16-oro ranjeno

New Project – 2022-04-08T164420.841

“Ruski okupatori moraju biti kažnjeni za sve svoje zločine počinjene na našoj zemlji”, rekao je Kirilenko

U Kramatorsku je broj poginulih u ruskom raketnom udaru na željezničku stanicu porastao na 50, uključujući petero djece, javlja Ukrinform.

Isti izvor prenosi izjavu načelnik donjecke regionalne vojne uprave Pavla Kirilenka.

“Poginulo je 50 ljudi, od kojih petero djece. Toliki broj žrtava u ovom času imamo kao rezultat napada ruskih okupacijskih snaga projektilom “Točka-U” na željezničkoj stanici Kramatorsk. U tom trenutku u bolnice je prevezeno 98 osoba. Očekujemo da će i druge žrtve potražiti lječničku pomoć u roku od jednog ili dva dana”, napisao je čelnik regije.

Napomenuo je da je od 98 ranjenika koji su prevezeni u zdravstvene ustanove 16 djece, 46 žena i 36 muškaraca. Dvanaest ih je umrlo u bolnici. Na željezničkoj stanici, nakon udara, ubijeno je 38 osoba.

“Ruski okupatori moraju biti kažnjeni za sve svoje zločine počinjene na našoj zemlji”, rekao je Kirilenko.

Kako je izvijestio Ukrinform, dvije ruske rakete pogodile su željezničku stanicu Kramatorsk. Iz ove stanice svakodnevno se evakuiraju civili. Vozovi polaze za razne gradove na zapadu i u središtu Ukrajine.

Predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelenskyi izvijestio je da su Rusi Točkom-U pogodili željezničku stanicu u Kramatorsku. Iz Kramatorska stižu nove snimke pokolja na željezničkoj stanici. Na jednom od tih snimaka među ubijenim vidi se i jedno dijete.

Na snimkama se vide i dijelovi smrtonosnog projektila. Na ostacima projektila može se vidjeti poruka “za djecu”…