Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ruski ultranacionalist Vladimir Žirinovski

“Rat je neizbježan, ovo će vam biti zadnja Nova godina u miru”

UKRAINE-RUSSIA-MILITARY-CONFLICT

Plan ‘Barbarosa 2 – Napad na Rusiju’ već je potpisan i ukrajinska vojska je na to spremna, rekao je kontroverzni vođa Liberalno-demokratske stranke Rusije Vladimir Žirinovski

Kontroverzni ruski ultranacionalist Vladimir Žirinovski tvrdi kako će ukrajinska vojska uskoro prijeći ruske granice, a oni će onda odgovoriti.

Plan ‘Barbarosa 2 – Napad na Rusiju’ već je potpisan i ukrajinska vojska je na to spremna, rekao je kontroverzni vođa Liberalno-demokratske stranke Rusije Vladimir Žirinovski gostujući u emisiji na prvom kanalu ruske državne televizije Россия 1.

– Početak rata planirao se i 2016. i 2017. godine. Došla je 2018. godina. Počelo je. Uvedeno je ratno stanje u Ukrajini, a sve po nalogu zapada. Ponavljaju se scenariji da se provocira uoči rata. Bosna i Hercegovina 1992., Srbija 1999., Irak… Nisu znali gdje da započnu. U Siriji smo mi uveli red. Zato će glavni udar i biti na teritoriju Ukrajine. Neće tamo ratovati Amerikanci i Englezi, dodao je Žirinovski.

Poznati ultranacionalist tvrdi kako Porošenko pod krinkom ratnog stanja radi što želi – zabranjuje političke stranke i mitinge, oduzima imovinu građana i započinje unutrašnju mobilizaciju. Sljedeće je da Kijev zatvori granicu i zabrani svojim građanima da idu na rad u Rusiju.

Ratno stanje dozvoljava progon političkih protivnika i zatvaranje neposlušnih medija. Kijevskom režimu, a ni zapadnim gospodarima nisu potrebni izvori – objašnjava on dodajući da bi Julija Timošenko imala velike šanse na izborima srušiti Porošenka.

Komentirao je i izjavu ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova da bi ukrajinsko-ruski rat bio gotov za tri dana. Dvadeset i sedam minuta – i ništa ne bi ostalo od te ukrajinske vojske, kaže on i iznosi zastrašujuće prognoze.

“Dva mjeseca ratnog stanja, kojeg je sada uvela Ukrajina, pretvoriće se u pravi rat. Oni ne žele nikakve izbore, oni pod svaku cijenu žele očistiti Ukrajinu i izazvati rat. Njihova vojska uskoro će prijeći naše granice, a mi ćemo odgovoriti. A to je baš ono što žele. Nakon toga, biće nam nametnute najstrašnije sankcije, a prijeti i nuklearni sukob. Najgore će biti 2019. Zato, znajte da vam je ovo posljednje novogodišnje slavlje u miru. I čestitam vam posljednju mirnu Novu godinu”, naveo je Žirinovski.